تا حالا روی بسته های ماکارونی رو دیدید؟بعضی هاشون نوشته سمولینا
می دونید سمولینا چیه؟
سمولینا محصول فرایند آسیابانی گندم دوروم میباشد، که جهت تهیه انواع ماکارونی مورد استفاده قرار می گیرد.
از ویژگیهای کلیدی گندم دوروم، سختی دانه، رنگ زرد کهربائی و طعم معطر آن میباشد و غالبا جهت تولید محصولات خشک مثل پاستا، ماکارونیهای فرمی و رشته ای، نودل و ورمیشل مورد استفاده قرار میگیرد. این گندم پس از تبدیل شدن به ماکارونی، کیفیت پخت خوبی خواهد داشت که پایداری بالایی در مدت زمان پخت از خود نشان میدهد. طبق قانونگذاری چندین کشور از جمله ایتالیا، فرانسه و یونان معین گردید که ماکارونی صرفاً از گندم دوروم تولید شود و هرگونه استفاده از غلات دیگر نوعی تقلب محسوب میشود.
سمولینای حاصل از گندم دوروم علاوه بر کمیت دارای کیفیت پروتئینی بالایی نیز میباشد، همچنین یکنواختی دانه و اندازه ذرات دانه با حداقل مقدار نشاسته موجود در آن سبب آبگیری خوب حتی در طول دوره اختلاط جهت تولید پاستایی با خصوصیات شبکه پروتئینی قوی و الاستیک خواهد بود.
رنگدانه های عمده موجود در سمولینا لوتئین و زانتوفیل میباشد که از خانواده کاروتنوئیدهاست. این رنگدانه ها همچنین خصوصیات آنتی اکسیدانی بسیار قوی دارند که اثرات درمانی و سلامتی بخش بودن آنها به اثبات رسیده است که برخی از آنها عبارتند از: پیشگیری از ابتلاء به سرطان، بیماریهای قلبی و عروقی، آب مروارید. کاهش التهاب، کاهش تشکیل تومرهای پوستی، ریه، کبد و روده بزرگ. همچنین کاروتوئیدها با افزایش بهبود سیستم ایمنی بدن سبب کاهش دوره درمان و بستری شدن در بیمارستان به دلیل انجام اعمال جراحی میگردند. از جنبه خصوصیات تغذیهای کاروتنوئیدها سبب افزایش جذب آهن در بدن میگردند.
واحد توليدي سبوس خرمن به مديريت آقاي جواد كبيري مباركي فعاليت خود را به صورت رسمي از سال 1395 در زمينه توليد انواع رشته غذايي آغاز نموده است.این کارگاه در سال 1395 (کارگاه تولیدی محصولات سبوس خرمن) را تأسیس نمود و در همان سال عملیات تولید رشته آش و پلوئی را بصورت کاملا سنتی تولید مینماید. اين واحد در آذربایجان شرقی شهرستان بناب قرار دارد و داراي پروانه ساخت،پروانه بهره برداری و پروانه كسب و برندتجاري و دارای مجوز از سازمان غذا و دارو دارد .